Cesta okolo Slovenska 2024

Cesta okolo Slovenska 2024

Štartovacím bodom našej cesty bola predajňa BMW Motorrad v Žiline, kde sme sa stretli v piatok ráno. Po úvodnej rozprave sme sa vybrali smerom cez Prievidzu, pričom prvou zastávkou bola tradičná kuchyňa na Kúrii na Táloch. Tu sme si pochutili na chutnej cesnačke v bochníku chleba a tradičných bryndzových haluškách so slaninkou, čo nám dodalo energiu na ďalšiu časť cesty.

S nabitými batériami sme pokračovali ďalej, pričom sme si nenechali ujsť príležitosť na krátku prestávku na kávu na Štrbskom Plese. S úsmevom na tvári sme pokračovali v jazde a dorazili do Kúpeľov Vyšné Ružbachy, kde sme mali zarezervovaný hotel. Naša trasa mala približne 280 km.

Po príchode na hotel sme sa mohli potešiť rýchlou wellness procedúrou a následne si vychutnať skvelú večeru. Zábava a dobrá nálada sa nezastavila ani v neskorých večerných hodinách.

Na ďalší deň sme sa vybrali na exkurziu na Duklianske bojisko a pamätník na Dukle, čo bolo pre nás veľmi náučné. Počas obeda nás zastihol dážď, no našli sme útočisko v motoreste pri ceste, kde sme si mohli počas teplého obeda oddýchnuť a počkať, kým prejde zlé počasie.

Počas dňa sme si užívali krásne cesty, avšak blízko cieľa sa jednému účastníkovi vyprázdnila nádrž. Ten zostal spolu s inštruktorom a druhý pokračoval s hlavnou skupinou ďalej na dohodnuté miesto. Nakoniec sme sa všetci opäť spojili a pokračovali na hotel.

Večer sme sa mohli zrelaxovať v teplých saunách, minerálnej vode a výbornej večere za zvukov živej hudby hrania na piáno.

V nedeľu ráno sme sa vybrali na poslednú etapu našej cesty, prechádzali sme cez Muráň a zastavili sme sa na skvelú zmrzlinu v Hnúšti. Náš výlet vrcholil spoločným obedom v reštaurácii za Zvolenom.

Tento rok sme si užili nielen nádherné prírodné scenérie, ale aj spoločnosť ostatných vášnivých jazdcov na rôznych modeloch motocyklov, ako BMW R 1300 GS, BMW S 1000 XR, BMW F 800 GS a KTM 1090 Adventure R, spoločne sme prešli krásnymi časťami Slovenska a vytvorili sme si spomienky na nezabudnuteľný víkend.