Certifikát BMW Motorrad International Riding Academy

Certifikát BMW Motorrad International Riding Academy

Boli sme na školení a testovaní na získanie certifikátu BMW Motorrad International Riding Academy - On-road Tour Guide, ktorý je udeľovaný skúseným motocyklovým sprievodcom, špeciálne vyškoleným tímom odborníkov BMW Motorrad, a intenzívneho tréningu on-road a off-road jazdy.

Certifikát zahŕňa medzinárodné učebné osnovy a štandardy BMW Motorrad, ako správanie značky, prvú pomoc, technológiu, navigáciu, psychológiu, skupinovú dynamiku a on-road/off-road jazdu.

Certifikovaný Tour Guide je pripravený prakticky na čokoľvek a za každých okolností dokáže nájsť riešenia. Je preto kľúčom k úspešnému, bezpečnému a dobre organizovanému motocyklovému výletu. Bez ohľadu na to, kde ste na ceste, ste vždy v dobrých rukách s certifikovaným sprievodcom BMW Motorrad On-road Tour Guide!

Každý deň sme mali 12-hodinové školenia, brífingy, teambuildingy, ale aj on-road a off-road jazdy. Jeden celý deň sme venovali aj navigácii, prešli sme školením na nové BMW ConnectedRide Navigator.

Prvá pomoc bola zameraná na incidenty stretu s motocyklom, technické zameranie bolo na bežné poruchy na GS-ách. Off-road tréning sme strávili v Enduro Parku Hechlingen. On-road test prebiehal v testovacom centre ADAC v Ingolstadte. Na záver sme mali 7 testov, z ktorých bolo potrebné dosiahnuť minimálne 85% v každom. Celá naša skupina testy úspešne zvládla a získala certifikát. Teraz má BMW Motorrad ďalších Tour Guidov v krajinách ako Brazília, Južná Afrika, Spojené štáty americké, Španielsko, Rakúsko, Nemecko a Slovensko.

Bolo to veľmi náročné, ale určite to stálo za to, pretože teraz spĺňame BMW Motorrad štandardy a môžeme v ich mene prezentovať naše podujatia.