Endurokemp sústredenie - Brezno '23

Endurokemp sústredenie - Brezno '23

Cez víkend 14. – 16.04. sa v Brezne, na trati Endurocross Areál Hronec-Majer, uskutočnil druhý Endurokemp, pod vedením RMoto Academy tímu.

Jazdilo sa na blatistej trati, ktorú počas piatku a soboty zužoval dážď.  Ráno hlavný tréner Radek Matoška pripravil trať, ktorá bola zjazdná za každého počasia. Samozrejme nechýbali obchádzky, pre menej zdatných jazdcov.

Sústredenie bolo zamerané na enduro s prvkami motokrosu, z pôvodnej trate sa využili každý deň iné. Jazdci si osvojovali „jazdu na oči“, ako to už na Endurokempoch býva zvykom. Novinkou pre tento rok je Gregy Hot Lap, kedy jazdci získavajú body za umiestnenie s najrýchlejším časom. Tieto body sa v posledný deň sčítajú a vyhodnotí sa najrýchlejší jazdec, najrýchlejší najmladší jazdec a najrýchlejšia jazdkyňa.

 

Výsledky Gregy Hot Lap

            Najrýchlejší jazdec – Ján Mário Chutko na Beta RR 125 RACING

            Najrýchlejší najmladší jazdec – Šimon Janoštiak na KTM 250 EXC-F

            Najodolnejší jazdec – Stanislav Hoda na KTM 150 EXC TPI

 

Zaujímavosťou bol hlavne mokrý, šmykľavý a hlavne blatistý podklad. Úplný začiatočníci si mohli vyskúšať techniku jazdy na mokru, tí skúsenejší mali v priebehu kola zakomponované aj náročnejšie prekážky ako odklonené zákruty, dlhé zjazdy, výjazdy, tobogany na lúke alebo jazda v hlbokých koľajach. 

Okrem meraných kôl sa zdokonaľovala jazdecká technika a jazdilo sa aj na sekcie, kde úlohou bolo sústrediť sa čisto na jeden úsek trati a prejsť ho čo najlepšie.

Vďaka meraným časom na kolo z rána, každý jazdec videl o koľko zrýchlil a ako sa naučil reagovať na zhoršené podmienky na trati a o koľko posunul svoje jazdecké schopnosti. Zaznamenané časy sú dôkazom toho, že každý jazdec si zlepšil svoj čas a sami jazdci mali pozitívnu odozvu na vedený tréning. 

Na záver každého dňa, sa išiel aj MotoŠtrbek Region Cup.

Ide o krátky bezlicenčný pretek, ktorý slúži pre jazdcov ako test na koncentráciu, rozloženie síl a rozhodovanie sa pod tlakom konkurencie.

 

Celkové výsledky MotoŠtrbek Region Cup za 3 dni

  1. Miesto Ján Mário Chutko - Beta RR 125 RACING
  2. Miesto Marián Brečka - KTM 250 EXC TPI
  3. Miesto Šimon Janoštiak a Stanislav Hoda - KTM 250 EXC-F a KTM 150 EXC TPI

 

Endurokemp sústredenie dopadlo na výbornú, a veríme že si chalani odniesli nové poznatky a tréning ich posunie tým správnym smerom k bezpečnému ovládaniu motocykla, prípadne im napomôže v ich pretekárskej ceste. 

Ďakujeme našim partnerom podujatia Gregy.sk maloobchod a veľkoobchod motocyklového príslušenstva, MotoŠtrbek predajňa motocyklového príslušenstva, KTM central east europe, SP MOTO Prešov autorizovaný dealer a servis motocyklov značiek Triumph, Husqvarna a KTM, PZ Plus, Remes, N1designs oficiálny dodávateľ polepov pre RMoto Academy,  Amix športová výživa, Motofan.sk a SMF.

Team Rmoto Academy