Individuálny off-road kurz

Individuálny off-road kurz

Zákazník s nulovými skúsenosťami v teréne sa rozhodol začať svoju off-road cestu práve s nami, na základe recenzií sám usúdil, že mu najlepšie vieme ponúknuť nielen samotné skúsenosti, ale aj bezpečné a postupné získavanie potrebných zručností.

Na kurz prišiel s novou BMW R 1250 GS Adventure, aby sme mu vysvetlili základy, prešli si nastavenie motocykla a pomohli mu získať istotu v teréne. Na základe našich odporúčaní, si na motorke nechal aj kufre, pretože viac ako 90% jeho budúcich jázd bude s nimi. Bolo dôležité, aby si osvojil balans motorky s kuframi a získal tak istotu v rôznych situáciách.

Jeho BMW motocykel ponúka veľa rôznych nastavení, o ktorých ani samotní jazdci častokrát nevedia. Zohľadnili sme jeho výšku, váhu, jazdecké schopnosti a v jemnom nastavení detailov, sa motorka zrazu správala oveľa príjemnejšie a efektívnejšie, čož si sám klient pochvaľoval.

Počas kurzu sme sa zamerali na bežné situácie, s ktorými sa môže stretnúť pri svojich potuľkách, ako sú menšie výjazdy a zjazdy, otočka na úzkej ceste, zdvíhanie motocykla a ďalšie. Naším cieľom bolo nielen naučiť ho základy techniky, ale aj priniesť mu sebadôveru v jazde.

Záver kurzu bol pre neho prekvapením, keďže dokázal absolvovať krátky off-road výjazd s úsekmi, ktoré si ráno ani nemyslel že by zvládol prejsť.