Ako si prispôsobiť motorku na svoju jazdu?

Ako si prispôsobiť motorku na svoju jazdu?

Dnes sme mali klienta na off-road kurze, ktorý potreboval poradiť s nastavením a prispôsobením svojej motorky. Vlastnil staršiu Yamahu XTZ 750 Super Ténéré, ktorá na prvý pohľad môže pôsobiť ako stará motorka, no jazdecky stále má svoje čaro a veľké výhody oproti novým moderným strojom.

Na nových motorkách je často príliš veľa elektroniky, čo sa prejavuje nielen na váhe, ale aj na jazdeckých vlastnostiach. Niekomu to vyhovuje, iným zas nie. Preto neodsudzujeme staré motocykle, skôr ich máme radi, práve kvôli absencii veľkého množstva jazdných asistentov. Samozrejme, jazdec musí prispôsobiť jazdu na takejto motorke, pretože bezpečnostná hranica je menšia a motorka neodpustí chyby. Deň sme začali pomaly, s rozjazdením a analýzou jazdeckého štýlu klienta, zistili načo motorku využíva, na aké trasy.

Počas dňa sme vyskúšali niekoľko nastavení a klientovi sme vysvetlili, ako si ich môže sám v budúcnosti nastaviť. Získali sme od neho spätnú väzbu, aby sme vedeli, či je nastavenie optimálne. Po kurze nám klient oznámil, že sa na motocykli teraz jazdí oveľa lepšie a získal väčšiu istotu pri jazde.