Endurokemp sústredenie - Budimír '23

Endurokemp sústredenie - Budimír '23

V dňoch 28. – 30. júl, sa po 2-krát na trati MX park Budimír, uskutočnilo v poradí #6 Endurokemp sústredenie.

Endurokemp sústredenie bolo rozdelené do 3 dní, štvrtok, piatok a sobota.

V štvrtok prebehol krátky 3h tréning pre malé 50 ccm a 65 ccm motorky. Spolu 5 malých jazdcov trénovalo štarty, prejazd toboganom, správny postoj na motocykli. Nikto si neublížil, chalani mali zábavu a dobre si zatrénovali.

Na 2. deň v úvode dňa, sa po rozprave začalo rozcvičkou v krosom oblečení.

Trať bola perfektne pripravená, k dispozícii len pre účastníkov Endurokempu, za čo treba veľmi pekne poďakovať správcovi trate Vladovi Gregovi a celému klubu. Aj vďaka tomu bolo možné zabezpečiť plynulý a bezproblémový chod celého sústredenia. Všetky tréningy prebiehali v slnečnom počasí a príjemnej atmosfére.

Sústredenie bolo zamerané na enduro, z pôvodnej vyjazdenej motokrosovej trate sa využilo iba zopár častí, ale inak sa trať robila každý deň nanovo. Jazdci si osvojovali „jazdu na oči“ (naučiť sa premýšľať v danom okamihu, ako si vybrať správnu jazdeckú stopu).

 

Zdokonaľovala sa jazdecká technika, výdrž v rýchlejšom tempe (úlohou bolo rozložiť si sily tak, aby jazdci vydržali jazdiť konštantne a s čo najmenej chybami).

 

Gregy Hot Lap ocenenie si nakoniec odniesli

najrýchlejší najmladší jazdec: Filip Šuca

najrýchlejší jazdec: Miňo Vajda

 

Ďalšie Endurokemp sústredenie dopadlo na výbornú, a veríme, že si chalani odniesli nové poznatky a tréning ich posunie na svojej pretekárskej ceste, prípadne k bezpečnému si užívania endura. 

Aj touto formou sa chceme poďakovať jazdcom za účasť a našim partnerom za technické zabezpečenie a plynulé fungovanie Endurokempu a to Gregy.sk maloobchod a veľkoobchod motocyklového príslušenstva, MotoŠtrbek predajňa motocyklového príslušenstva, KTM central east europe, SP MOTO Prešov autorizovaný dealer a servis motocyklov značiek Triumph, Husqvarna a KTM, PZ Plus, Remes, N1designs dodávateľ polepov,  Amix športová výživa, Motofan.sk a SMF.

Team Rmoto Academy