#1 Endurokemp sústredenie Brezno

#1 Endurokemp sústredenie Brezno

Cez víkend 19. – 21.apríla sa v Brezne, na trati BMT Lúčky, uskutočnil prvý Endurokemp roku 2024, pod vedením RMoto Academy tímu. Toto sústredenie sa konalo už druhýkrát v areáli u Peťa Belka. Ako to už býva zvykom, počasie bolo chladné a mokré, čo však jazdci berú ako výzvu, nie ako prekážku.

Účastníci z rôznych kútov krajiny ocenili možnosť ubytovania priamo na trati, čo bolo veľkou výhodou. Po náročnom dni sa mohli rýchlo osprchovať, vysušiť veci a pripraviť sa na ďalší deň. Trať bola pripravená tak, aby bola zjazdná za každých podmienok.

Piatkové počasie nás potešilo, keďže bolo teplé a bez dažďa, čo sa ideálne hodilo na tréning na plastelínovom podklade. Pred začiatkom každého dňa jazdci si prešli trať a následne absolvovali merané kolo. Okrem celej trate sa jazdilo aj na jednotlivé sekcie, kde sme si skúšali rôzne stopy a varianty prejazdov. Počas dňa sme sa zamerali na individuálne "problémy" jazdcov, ako napríklad prejazd v hlbokých koľajach či skákanie lavíc.

Veľkým plusom v areáli sú bezpečné skoky, ktoré poskytujú ideálne podmienky na učenie. Tí, čo nemali vhodný motocykle ale chceli vyskúšať Endurokemp, využili zvýhodnený celodenný prenájom novej motorky Husqvarna, vďaka autorizovanému predajcovi SP Moto, ktorý zabezpečil motorky priamo na trať.

Endurokemp sústredenie dopadlo na výbornú, a veríme že si chalani odniesli nové poznatky a tréning ich posunie tým správnym smerom k bezpečnému ovládaniu motocykla, prípadne im napomôže v ich pretekárskej ceste. 

Ďakujeme našim partnerom podujatia Gregy.sk maloobchod a veľkoobchod motocyklového príslušenstva, SP MOTO Prešov autorizovaný dealer a servis motocyklov značiek Triumph, Husqvarna a KTM.

Team Rmoto Academy