On-road kurz pre začiatočníkov

On-road kurz pre začiatočníkov

Individuálny on-road kurz pre začiatočníkov, ktorý bol navrhnutý tak, aby pomohol novým motorkárom zvládnuť základy a získať potrebné zručnosti pre bezpečnú jazdu. Na kurz sa prihlásili traja nadšenci: Nikol na KTM Duke 125, Radovan na Aprilia RS660 a Rasťo na Yamaha TENERE T700. Inštruktor Radek, jazdil na BMW F800GS.

Všetci traja jazdci boli začiatočníci, preto sme na začiatku kurzu venovali čas tomu, aby sme im správne nastavili motorky podľa ich potrieb a fyzických parametrov. Technická príprava je kľúčová pre pohodlnú a bezpečnú jazdu, a preto sme sa uistili, že všetko je nastavené perfektne.

Po technickej časti sme začali so základnými jazdnými technikami na uzavretej ploche pri Považskej Bystrici. Zamerali sme sa na základné manévre, aby si jazdci osvojili potrebné zručnosti v kontrolovanom prostredí. Ako náhle sa ich jazdecké schopnosti zlepšili, zbalili sme veci a vyrazili sme do premávky, kde sme pokračovali v učení dôležitých jazdných techník v reálnych podmienkach.

Zamerali sme sa na správne nájazdy do zákrut, efektívne brzdenie, správny posed a postoj na motorke, ideálnu stopu a náklony. Tieto zručnosti sú esenciálne pre bezpečnú a plynulú jazdu a naši jazdci si ich postupne osvojovali.

Počas dňa sme si dopriali prestávku na chutný obed, ktorý sme zakončili kávičkou, a potom sme pokračovali v jazde. Nakoniec sme jazdili o takmer dve hodiny dlhšie, než sme pôvodne plánovali.

Nevadí, že sme prekročili plánovaný čas - všetci sme si kurz veľmi užili. Nikto nespadol a každý si domov odniesol množstvo zážitkov a cenných skúseností. Tento deň bol pre našich začiatočníkov skvelým štartom do sveta motoriek a veríme, že získané zručnosti im poskytnú potrebnú sebadôveru na ďalších cestách.